Årsmarkeringen 2021 er dessverre avlyst!

På grunn av koronasituasjonen ser vi det som nødvendig å avlyse vår årsmarkering også i år. Vi beklager – og vil komme sterkt tilbake i 2022.

—————————————-

INVITASJON

Trond Mohn stiftelse inviterer til årsmarkering i Universitetsaulaen fredag 3. desember 2021 kl. 13:00 – 15:00

Utdeling av årets vinnere TMS Starting Grants og presentasjon av UiBs internasjonalt anerkjente forskningsmiljø innen helseprioriteringer med Ole Frithjof Norheim i spissen og Trond Viggo Torgersen som moderator.

Professor Ole Frithjof Norheim. Foto: Kim E. Andreassen, UiB


Trond Viggo Torgersen, foto: Bjarne Thune

Det blir tradisjonen tro, markering av årets tildelinger i programmet TMS Starting Grants. Universitetet i Bergen og Trond Mohn stiftelse samarbeider gjennom dette programmet om å rekruttere unge internasjonalt anerkjente forskere til Universitetet i Bergen.

Stiftelsen har i år valgt å løfte fram Bergen Senter for Etikk og Prioriteringer (BCEPS) som har følgende tre konkrete målsetninger for sitt arbeid: bedre helse, redusert ulikhet og mindre fattigdom.  Viktigheten av gode helseprioriteringer er åpenbar når det er knapphet på ressurser, men også befolkningen i Norge har de siste år kjent på det å stå utenfor de prioriterte grupper i forbindelse med COVID19-pandemien.  Trond Viggo Torgersen vil lede programinnslaget der vi også får høre beslutningstakeres erfaringer.

13:00 Velkommen, kulturinnslag og introduksjon
13:20  Presentasjon av Bergen Senter for Etikk og Prioriteringer (BCEPS)
Samtaler og innslag om temaene Etikk og Helseprioriteringer og forskningsstøtte. Samtalene ledes av Trond Viggo Torgersen.                        Gjester: professor Ole F. Norheim, førsteamanuensis Ingrid Miljeteig, PhD-stipendiat Omar Mwalim, professor Kjell Arne Johansson.
Samtale med erfarne beslutningstakere Helsebyråd i Bergen Kommune Beate Husa og Administrerende direktør i Helse Bergen HF Eivind Hansen.

14:15  Kulturinnslag ved Sirenene – UiBs studinekor
14:25  Utdeling av TMS Starting Grants 2021 – OG fjorårets vinnere (årsmarkeringen ble avlyst i 2020 pga pandemien)
14:40  Avslutning

 

Arrangementet er åpent for alle og skal være trygt for alle, og vil derfor bli gjennomført i henhold til Bergen kommunes smittevernregler.

Varmt velkommen!

 

Ingressfoto: Melanie Burford Silvereye Pictures/TFS