Årsmarkeringen 2021 er dessverre avlyst!

På grunn av koronasituasjonen ser vi det som nødvendig å avlyse vår årsmarkering også i år. Vi beklager – og vil komme sterkt tilbake i 2022.

—————————————-

INVITASJON

Trond Mohn stiftelse inviterer til årsmarkering i Universitetsaulaen fredag 3. desember 2021 kl. 13:00 – 15:00

Utdeling av årets vinnere TMS Starting Grants og presentasjon av UiBs internasjonalt anerkjente forskningsmiljø innen helseprioriteringer med Ole Frithjof Norheim i spissen og Trond Viggo Torgersen som moderator.

Professor Ole Frithjof Norheim. Foto: Kim E. Andreassen, UiB


Trond Viggo Torgersen, foto: Bjarne Thune

Det blir tradisjonen tro, markering av årets tildelinger i programmet TMS Starting Grants. Universitetet i Bergen og Trond Mohn stiftelse samarbeider gjennom dette programmet om å rekruttere unge internasjonalt anerkjente forskere til Universitetet i Bergen.

Stiftelsen har i år valgt å løfte fram Bergen Senter for Etikk og Prioriteringer (BCEPS) som har følgende tre konkrete målsetninger for sitt arbeid: bedre helse, redusert ulikhet og mindre fattigdom.  Viktigheten av gode helseprioriteringer er åpenbar når det er knapphet på ressurser, men også befolkningen i Norge har de siste år kjent på det å stå utenfor de prioriterte grupper i forbindelse med COVID19-pandemien.  Trond Viggo Torgersen vil lede programinnslaget der vi også får høre beslutningstakeres erfaringer.

13:00 Velkommen, kulturinnslag og introduksjon
13:20  Presentasjon av Bergen Senter for Etikk og Prioriteringer (BCEPS)
Samtaler og innslag om temaene Etikk og Helseprioriteringer og forskningsstøtte. Samtalene ledes av Trond Viggo Torgersen.                        Gjester: professor Ole F. Norheim, førsteamanuensis Ingrid Miljeteig, PhD-stipendiat Omar Mwalim, professor Kjell Arne Johansson.
Samtale med erfarne beslutningstakere Helsebyråd i Bergen Kommune Beate Husa og Administrerende direktør i Helse Bergen HF Eivind Hansen.

14:15  Kulturinnslag ved Sirenene – UiBs studinekor
14:25  Utdeling av TMS Starting Grants 2021 – OG fjorårets vinnere (årsmarkeringen ble avlyst i 2020 pga pandemien)
14:40  Avslutning

 

Arrangementet er åpent for alle og skal være trygt for alle, og vil derfor bli gjennomført i henhold til Bergen kommunes smittevernregler.

Varmt velkommen!

 

Ingressfoto: Melanie Burford Silvereye Pictures/TFS

 

 

 Privacy Preference Center

  Necessary

  Advertising

  Analytics

  Tracking of user behavior and aquisition of users.

  Google Analytics

  Other

  Collects data on the user's visits to the website, such as which pages have been read.

  Vimeo